Képviselőfánk-gluténmentes
Szabó Zsoltné receptje
Képviselő fánk gluténmentesen
20 dkg rizs liszt
10 dkg zsír
5 egész tojás
2 dl forró víz
csipet só
A forró vizet a sót és a zsírt elkezdjük egy lábosban melegíteni amikor a zsír elolvadt hozzáadjuk a lisztet és fakanállal addig keverjük míg a tészta összeáll.A tűzről levéve még a forró masszához hozzáadjuk egyesével a tojásokat és keverjük. Sütőlapra halmokat teszünk. Nagyobb legyen mint egy dió nagyság. Majd egy órát pihentetjük. Forró (210 fok) sütőbe tesszük. 20 percig (de közben nem lehet kinyitni a sütőajtót), majd még kb 5-10 percig sütjük 180 fokon.
Krém:
DR. Oetker krémes krémpornak a fele, és egy 2 dl tejszínhab felverve.